Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

O πλανήτης γη … στην εντατική, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών

Παγκόσμια αλλαγή του κλίματος! Έχουμε βαρεθεί να ακούμε συνέχεια αυτή τη φράση, έτσι δεν είναι; Τόσα χρόνια μας λένε ότι το κλίμα αλλάζει αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε και πολλά. Μερικοί λένε ότι είναι όλα ψέματα, άλλοι πάλι λένε ότι η καταστροφή θα έρθει γρήγορα! 

Τί είναι όμως αλήθεια;

 Πώς μπορούμε να προλάβουμε την καταστροφή του πλανήτη μας;

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αυτό το καλοκαίρι μαθαίνουμε στην πράξη τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις για να το ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Μετρώντας τον πυρετό που προκαλούμε στη Γη θα γράψουμε την ιατρική συνταγή που χρειάζεται για να γίνει καλά και φυσικά θα βοηθήσουμε και τους άλλους να ακολουθήσουν τις οδηγίες!

Δίνουμε λύσεις σε μικρές καθημερινές κακές συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον , θα μάθουμε να ανακυκλώνουμε χαρτί ενώ θα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το κακό που κάνει αυτό το πολύ διάσημο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σας περιμένουμε, ελάτε να δώσουμε ένα παυσίπονο στη Γη!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι της ΝΑΣΑ http://climatekids.nasa.gov/health-report-temp/

Συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, με το  2ο Καλοκαίρι στο... Μουσείο 2013 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών.

 Ο 3ος κύκλος κάθε χρόνο είναι ενταγμένος στην ετήσια δράση της "Αστροβραδιάς" που πραγματοποιείται φέτος στις 9-10-11 Αυγούστου στην Άνω Βροντού.

*Οι δράσεις του Μουσείου υποστηρίζονται από φορείς εθελοντικά:
Την ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν  ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, ο Φορέας Διαχείρισης Λ.Κερκίνης, η ΠΡΑΞΙΣ, η *Εθελοντές 2011*,το Club Νέων της UNESCO Σερρών, η ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ Σερρών.

Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Ευαγγελία Ιωαννίδου Στέλλα Παπούλια, Βίκη Καψάλη ,Αλεξία Ματζίρη, Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, με τους νέους Θέλμα και Ηλέκτρα Πολούα, Ακη Μακαρά,Ανδρέα Καμελίδη και τους Ευρωπαίους εθελοντές, Jitka Bouskova,Erik Piana, Andre Castro Martinez,Marc Michel Antoune Henine, με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα.

Συνεργασία,
Η δράση  είναι με την αιγίδα της,
Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO

Οι δράσεις του Μουσείου εντάσσονται,
Στην Δεκαετία της ερημοποίησης 2011-2012
 
Στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2010

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Ελιάς, Κοιλάδα Αγίου Γεωργίου –Ελαιώνας Σερρών
Ημερομηνία: Διάρκεια 1-15 Αυγούστου 2013 (3ος κύκλος). Ώρες 10.30 -12.00 μ.μ
Πληροφορίες: 23210-99385 - Ομάδα συμμετεχόντων παιδιών το ολιγότερα 10 άτομα.
Είσοδος-Συμμετοχή: Δωρεάν
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου