Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δράμα: Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων θα συμμετέχουν στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ξηροπόταμος 2013» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Αυγούστου στον γραφικό Ξηροπόταμο της Δράμας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει δύο και πλέον δεκαετίες ο δραστήριος Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Δράμας και τη ΔΕΚΠΟΤΑ, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου.

Το φετινό πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με διεθνείς συμμετοχές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία καθώς και τέσσερις ελληνικές παραδοσιακές χορευτικές ομάδες.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος από τις Σέρρες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο» από το Πέραμα Ιωαννίνων, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νησιού από την Ημαθία, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη» από την Ξάνθη.

Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα θα ανοίξουν οι χορευτικές ομάδες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Θα ακολουθήσει παραδοσιακή γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου