Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Διαγωνισμός Διηγήματος με θέμα «Ιστορίες στην Πόλη της Αλεξανδρούπολης»

Διαγωνισμός Διηγήματος
Μετά την έκδοση δύο συλλογικών βιβλίων για την πόλη της Θεσσαλονίκης με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες στην Πόλη μας - 2013» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της Αλεξανδρούπολης, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος στα πλαίσια αυτής τηςδράσης.

Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να μας στείλουν ένα διήγημα με φόντο την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημα να εκτυλίσσεται στην Αλεξανδρούπολη, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Τέλος, το διήγημα μπορεί να είναι φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (ερωτικό, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας κλπ).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του πολιτισμού της Αλεξανδρούπολης, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι την Αλεξανδρούπολη μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.λπ. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουμε την πόλη σε διάφορες εποχές της, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα. Να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα.

Τα βραβευμένα διηγήματα θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Η απονομή των βραβείων των διακριθέντων συγγραφέων θα γίνει από Δημότες της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι ανήκουν στο χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο πολιτιστικός χώρος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας του διαγωνισμού.

Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων της πόλης.

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού:

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 20η Σεπτεμβρίου του 2013.

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση alex2013@iwrite.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 54634, Θεσσαλονίκη.

Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη "Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Αλεξανδρούπολης 2013". Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κλπ).

Κριτική Επιτροπή
Η αξιολόγηση των διηγημάτων στους διαγωνισμούς του iWrite γίνεται πάντα από ανεξάρτητους ανθρώπους του πνεύματος. Μέλη της κριτικής επιτροπής για τον εν λόγω διαγωνισμό είναι οι εξής:
1) Iσμήνη Κάκαλη (φιλόλογος - επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων)
2) Μηνά Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης περιοδικού Φαινόμενα, Ελεύθερος Τύπος)
3) Στελίνα Μαργαριτίδου (δημοσιογράφος - συγγραφέας).

Βραβεία Διαγωνισμού
Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου στην Ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
Δεύτερο βραβείο: Υποτροφία αξίας 400 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις Εκδόσεις iWrite.
Τρίτο βραβείο: Υποτροφία αξίας 200 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις Εκδόσεις iWrite.

Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του έργου τους.
Τέλος, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης σε διηγήματα που θα ξεχωρίσουν.

Όροι συμμετοχής

  • Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.
  • Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).
  • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με περισσότερα από ένα διηγήματα.
  • Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματος τους.
  • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν την κριτική επιτροπή ως έχει και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite (www.iWrite.gr) μετά το πέρας του διαγωνισμού.
  • Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite.gr και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικό χώρο στην Αλεξανδρούπολη. Ο ακριβής τόπος και χρόνος όπου θα πραγματοποιηθεί η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η απονομή των βραβείων, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite (www.iWrite.gr) μετά το πέρας του διαγωνισμού.
  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν. Όσοι από τους νικητές προχωρήσουν σε έκδοση ενός ολοκληρωμένου έργου τους με τις Εκδόσεις iWrite.gr (μετά το πέρας του διαγωνισμού και της κυκλοφορίας της συλλογικής έκδοσης των διηγημάτων) θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο έκδοσης κάποιου ολοκληρωμένου έργου τους με όλες τις μόνιμες συγγραφικές απολαβές που δικαιούνται.
  • Το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα / συλλόγους της πόλης.
  • Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλέξανδρούπολης.

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,
Ναγκολούδης Βαλάντης,
Συντονιστής Διαγωνισμού,
Εκδόσεις iWrite

Website: www.iwrite.gr
Email: alex2013@iwrite.gr
Τηλέφωνο: 2311272803
Διεύθυνση: Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 54634, Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου