Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Λαγκαδά

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Δημότες, την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με την...
Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας – Θρησκευμάτων, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ.Φύλλου 434, Τεύχος Β΄).

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο σχολείο ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης τα 2 εκπαιδευτικά έτη (18 μήνες) και την παροχή τίτλου ισότιμου του Γυμνασίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς την μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, για την άμεση ανταπόκριση και την συμβολή του στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, προς ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου στον Δήμο Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου