Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Φεβρουάριος-Μάιος 2014


Με αφορμή τα έργα των περιοδικών εκθέσεων και τα έργα της μόνιμης συλλογής του ΜΜΣΤ το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τις σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από την προσχολική ηλικία, ως τους μαθητές και τους σπουδαστές της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που παρακολουθούν τα προγράμματα του ΜΜΣΤ, έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έργα σημαντικών εκπροσώπων της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, συζήτηση, ερωταποκρίσεις, αλλά και βιωματικές δράσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών σε εικαστικό εργαστήριο, το οποίο τους επιτρέπει να διευρύνουν τις έννοιες που επεξεργάστηκαν στο χώρο, να τις εμπεδώσουν βιωματικά, αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, δημιουργώντας τα δικά τους εικαστικά έργα.

Για την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαΐου 2014, υλοποιούνται τέσσερα διαφορετικά μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή τα έργα της μόνιμης συλλογής και τα έργα της περιοδικής έκθεσης «Ο πόθος για την ελευθερία: Η Τέχνη στην Ευρώπη μετά το 1945. Πέρα από Σύνορα.» :

Ι. «Της Τέχνης τα Παράξενα. Ενότητα ΙΙ. Πεδίο δράσης: Σώμα & Πράξη»
ΙΙ. «Τέχνη & Τεχνολογία: Από την καλλιτεχνική σκέψη στη μηχανική κίνηση»
ΙΙΙ. «Arte Povera: Φτωχά Υλικά- Μεγάλες Ιδέες»
IV. Εικαστικές Χειρονομίες- Πολιτικές Θέσεις

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.
Η συμμετοχή μιας σχολικής ομάδας σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του ΜΜΣΤ.

Περισσότερες πληροφορίες :      
Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ.
Επικοινωνία: Στέλα Αναστασάκη, Ιστορικός Τέχνης,  Χριστίνα Μαβίνη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος
Τ: 2310 240002, 2310 281212
F: 2310281567
E-mail: mm-pΕDia@mmca.org.gr
FB: http://www.facebook.com/MmcaEducationalPrograms
Ωράριο λειτουργίας: ΤΡ. ΠΕ. ΣΑ.: 10.00-18.00, ΤΕ. 10.00-22.00, ΠΑ. 10.00-19.30, ΚΥ. 11.00-15.00. ΔΕ. ΚΛΕΙΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου