Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΘ Για τους «Μουσικούς εν διωγμώ»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα δώσει τη συναυλία «Μουσικ(οί) εν διωγμώ» στη Θεσσαλονίκη (11/11/2013) και στη συνέχεια στο Στρασβούργο (16/11/2013), στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο διεθνές φεστιβάλ «Voix Etouffees 2013» (Κυνηγημένες Φωνές), με έργα ευρωπαίων συνθετών που εκδιώχθηκαν από απολυταρχικά καθεστώτα.
 
Η ΚΟΘ θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που αντανακλά την εμπειρία της εξορίας του κατά την περίοδο της δικτατορίας. Τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο Αλέξανδρος Μυράτ, ενώ θα παίξουν οι σολίστες: Δημήτρης Δημόπουλος (πιάνο), Νικολός Δημόπουλος (φλάουτο), Ντέιβιντ-Αλεξάντερ Μπόγκοραντ (βιόλα) και Σίμος Παπάνας (βιολί).

Το φεστιβάλ «Voix Etouffees 2013» (7-19/11) διοργανώνεται για έκτη χρονιά στο Στρασβούργο με την υποστήριξη του δήμου Στρασβούργου και του Συμβουλίου της Ευρώπης και στοχεύει στην ανάδειξη του έργου συνθετών και μουσικών που κυνηγήθηκαν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την καταγωγή τους.

Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ένα διεθνές συνέδριο με θέμα «Μουσική και στρατόπεδα συγκέντρωσης», εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ. Η συναυλία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δοκιμών της ΚΟΘ στις 11/11 στις 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 18, 9, 5 ευρώ (φοιτητές, σπουδαστές, σπουδαστές ωδείων, ειδικές ομάδες). Η προπώληση γίνεται στο εκδοτήριο της ΚΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου