Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: ανοίγει τις πύλες της η 29η Philoxenia

Με την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση να αποτελούν τις βασικές της προτεραιότητες, ανοίγει τις πύλες της η 29η Philoxenia, αύριο, με τη συμμετοχή πάνω από 110 εμπορικών επισκεπτών που προέρχονται από 33 χώρες απ’ όλον τον κόσμο.


ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ/ Αγγελιοφόρος

Ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της εκθεσιακής της συμπεριφοράς βλέπει τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia, η ενιαία ΔΕΘ – Helexpo, αποσκοπώντας να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια.


«Η φετινή Philoxenia προσελκύει ακόμη περισσότερες αγορές και εμπορικούς επισκέπτες, προβάλλοντας παράλληλα την τεράστια τουριστική δυναμική της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν το «παρών» τουλάχιστον 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι μεγάλων tour operator και τουριστικών φορέων από τις ΗΠΑ, Βραζιλία, Καναδά το 10%, από την Ευρώπη το 74%, από Βαλκάνια το 15%, από Ασία το 14%, από Αφρική 2% κ.α.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη, «πάνω από 1.000 ραντεβού μεταξύ των hosted buyers και εκθετών είναι ήδη προγραμματισμένα».

Οσον αφορά τους εμπορικούς επισκέπτες, το 34% είναι τουριστικοί πράκτορες, το 30% tour operators που πουλούν χονδρική, 39% ενδιαφέρονται για το συνεδριακό τουρισμό και ταξίδια κινήτρων, ενώ το 18% είναι οργανωτές συνεδρίων.

Συνολικά, φέτος, θα συμμετέχουν 235 εκθέτες (150 άμεσοι και 85 έμμεσοι), και η 29η Philoxenia, σ’ ό,τι αφορά τα στεγασμένα μέτρα θα είναι μεγαλύτερη κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή (3.300 στεγασμένα μέτρα φέτος έναντι 2.000 μ. πέρυσι).

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την 29η Philoxenia διοργανώνεται και η 9η Εκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Polis.

2ο Συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής Philoxenia, διοργανώνεται το 2ο συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού, μια μορφή τουρισμού που κερδίζει έδαφος στην χώρα μας και ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα.

«Ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας είναι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας μας που δίνουν άμεσα αποτελέσματα», ανέφερε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Σ’ ό,τι αφορά το συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού, το οποίο είναι κοινή οργανωτική προσπάθεια του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και τη ΔΕΘ – Helexpo, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «στόχος είναι να αναδείξουμε τους Αγίους Τόπους και τα προσκυνήματα που υπάρχουν στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Θαλάσσια συγκοινωνία, low cost εταιρίες

Την προοπτική για θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Καλαμαριά και τους Νέους Επιβάτες περί τα μέσα Μαρτίου επισήμανε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Ο κ. Τσαμασλής τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από low cost αεροπορικές εταιρίες να κάνουν τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς - έδρα τους, τόσο με νέες παρουσίες όσο και με την ενίσχυση, στις ήδη, υπάρχουσες με περισσότερα δρομολόγια σε πόλεις της Ευρώπης.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε η συμφωνία που ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό, μεταξύ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και γερμανικής εταιρίας που ειδικεύεται στον τουρισμό πόλης (city break), ώστε το 2015 να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα συνέδριο, όπου θα παρευρεθούν τουλάχιστον 3.000 άτομα στην πόλη.

Ιnfo

- Η 29η Philoxenia θα λειτουργεί αύριο, Πέμπτη 21, και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, από τις 11.00 ώς τις 20.00. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου (ώρες λειτουργίας 11.00 – 20.00) και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου (11.00 - 18.00) θα είναι ανοιχτή και για το κοινό. Είσοδος εισιτηρίου 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου