Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Ονειρούπολη Δράμας «σβήνει» δέκα κεράκια!

Κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων


Για δέκατη συνεχή χρονιά, η «Ονειρούπολη» της Δράμας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, μεταμορφώνοντας για έναν ολόκληρο μήνα την ακριτική πόλη της ανατολικής Μακεδονίας σε «πρωτεύουσα» μια μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής.


Για 34 μέρες, ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας και κάθε γωνιά της πόλης θα ζει στους ρυθμούς ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού που θα γοητεύσει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και θα τους ταξιδέψει σ’ έναν κόσμο ξεχωριστό.

Με περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις, που θα μεταφέρουν τους πολυάριθμους επισκέπτες στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα φανταστικό περιβάλλον, η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 3 Δεκεμβρίου, την παραμονή της εορτής της πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας, παιδιά όλων των ηλικιών, τηρώντας μια μακρά παράδοση ετών, με το καραβάκι των ευχών θα αφήσουν τα χειροποίητα καραβάκια τους στη λίμνη των νερών της Αγίας Βαρβάρας, στέλνοντας έτσι τις ευχές τους και ελπίζοντας να περάσει σε όλους το μήνυμα ότι: «Η Γη είναι το σπίτι μας».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην Ονειρούπολη θα στηθούν σπιτάκια με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Θα δεσπόζει το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα τον επισκέπτονται και θα λαμβάνουν από τα χέρια του ένα αναμνηστικό δώρο. Δίπλα ακριβώς θα στεγάζεται το σπίτι των παραμυθιών. Ένα ακόμα σπιτάκι θα φιλοξενεί διάφορες δράσεις, όπως ψηφιδωτά, ζωγραφική προσώπου και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου