Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Octoberfest στη Γερμανική Σχολή

English: Oktoberfest, Munich, Germany Español:...
English: Oktoberfest, Munich, Germany Español: Oktoberfest, Munich, Alemania (Photo credit: Wikipedia)

Κάτω από 5% είναι η συνολική μείωση στις εγγραφές μαθητών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ αντίθετα, παρά την οικονομική κρίση, υπάρχει αύξηση στις εγγραφές μη γερμανόφωνων μαθητών.


Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής και επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης Αστέριος Κρεμέτης, με αφορμή τη διοργάνωση, το προσεχές Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, του "Oktoberfest" που κλείνει φέτος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Το "Oktoberfest" θα πραγματοποιηθεί στους υπαίθριους χώρους της Γερμανικής Σχολής από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ. Στις εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές και ποικίλα είδη μπύρας, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας πνευστών από την Αυστρία, που θα έρθει στην Ελλάδα ειδικά γι’ αυτό τον λόγο, καθώς και του ελληνικού ντουέτου "Έρως".

"Υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο δεχόμαστε στη γιορτή από 5000 έως 10.000 επισκέπτες και τα έσοδα, που δεν υπερβαίνουν συνήθως τα 6000 ευρώ, διατίθενται σε μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σε φιλανθρωπικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης" ανέφερε ο κ. Κρεμέτης.

Σύμφωνα πάντως με τους διοργανωτές, το "Oktoberfest" αποτελεί ευκαιρία συνάντησης για τους Γερμανούς που ζουν στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν μια πολυπληθή κοινότητα που χρονολογείται από το 1865, ενώ υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που έζησαν, εργάστηκαν ή σπούδασαν στη Γερμανία κι επέστρεψαν στην πό
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου