Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη

Χθες έφτασε το «Columbus II»


Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα συνεχίσει να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Χθες έφτασε ακόμη ένα, το «Columbus II» της Hapag Lloyd Cruises, που προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι.

Το πλοίο μετέφερε 689 γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι, μόλις πάτησαν στη στεριά, επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία, για να κάνουν το γύρο της πόλης.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα το «Costa Pacifica», ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα γενικότερα.

English: Costa Pacifica in Katakolo, Greece.
English: Costa Pacifica in Greece. (Photo credit: Wikipedia)
Επίσης για πρώτη φορά θα ρίξουν άγκυρα στο Θερμαϊκό τα γερμανικών συμφερόντων «Astor» (στις 18 Οκτωβρίου) και «Artania» (στις 28 Νοεμβρίου), ενώ δύο κρουαζιερόπλοια της ισραηλινής εταιρείας «Mano Maritime Cruises» θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο.

Η φετινή σεζόν άνοιξε στις 14 Απριλίου με το «Minerva», ενώ ακολούθησαν (στις 6 Ιουνίου) το «Golden Iris» με σημαία Παναμά, που μετέφερε 786 επιβάτες, κατά κύριο λόγο Ισραηλινούς, και το «Aida Aura» (με έξι αφίξεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού).

ΠΗΓΗ makthes.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου