Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Μουσική ξενάγηση στην Αφρικανική Ήπειρο

Oghene Kolombo - World Band στο El Clasico


Ο Oghene Kologbo, γεννημένος στο Warri της Νιγηρίας το 1958, υπήρξε αναπόσπαστο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Fela Kuti’s Afrika 70 καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξης του group.

Η τενόρο κιθάρα του είναι παρόν σε όλους τους κορυφαίους δίσκους που ορίζουν τον Afrobeat ήχο και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο James Brown, Stevie Wonder, Lester Bowie, Paul McCartney. Από τότε που εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο το 1978, ο Kologbo συνέχισε να συνεργάζεται με το συγκρότημα Egypt 80και έκανε περιοδεία με τους King Sunny Ade, Tony Allen, Brenda Fosse και πολλούς ακόμη. Ανακάλυψε επίσης μία πληθώρα επιτυχημένων συγκροτημάτων όπως είναι για παράδειγμα οι Roots Anabo, projects with Adé Bantu και Xavier Naidoo και είναι μέλος του Tony Allen group.

Τελευταία εμφανίζεται με τους ταλαντούχους World Band με μέλη από πολλά κράτη όπως και η Ελλάδα.

Οι World Squad κερδίζοντας ραγδαία τη φήμη ως ενα απο τα πιο ‘groove’ συγκρότημα που μπορεί να υπάρξει είναι οι πρωταγωνιστές μυστηριωδών παραστάσεων παρουσιάζοντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό των afrobeat, rock, funk και jazz.

Με μουσικούς που προέρχονται από το Τόγκο, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Βέλγιο, το συγκρότημα συχνά συνοδεύεται από έναν ξεχωριστό καλεσμένο τον Oghene Kologbo. Με αυτόν το συγκρότημα έχει ήδη εμφανιστεί σε πoλλές χώρες της Ευρώπης, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Γερμανία.

Oghene Kologbo(Nigeria) – vocals, electric guitar, percussion. Daniele Martini (Italy) – tenor saxophone. Fred Becker (Belgium, Bruxelles) – baritone saxophone. Daniel Dzidzonu (Togo) – trumpet. Giotis Damianidis (Greece) – electric guitar. Anthony Marcon (Belgium, Wallonie) – bass guitar. Jakob Warmenbol (Belgium, Flanders) – drums.

Την Τετάρτη στις 11 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στο bar El Clasico, σε παραγωγή της Bebop Productions, το εξαμελές σχήμα με τον ιστορικό πλέον Kologbo θα ξεναγήσουν τους Κομοτηναίους στην Αφρικανική Ήπειρο με τις μοναδικές του μουσικές. Προπώληση εισιτηρίων Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7, τηλ 2531084040).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου