Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών

Έρχεται στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, η Ολυμπιακή Φλόγα της  Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  «SOCHI 2014 ». Η Φλόγα θα μπει στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 10:00 από την οδό Ακριτών και Λαγκαδά και θα συνεχίσει την πορεία της στις οδούς Εγνατία, Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος. 

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργανώνει ο Δήμος στον πρώτο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στις 10:00, θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Φλόγας.  Το Βωμό θα ανάψει η λαμπαδηδρόμος Αναστασία Γκόγκου, αθλήτρια της χιονοδρομίας ελεύθερης κατάβασης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων και μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας στο άθλημα της χιονοδρομίας. Ακολούθως η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Νίκης, Μ. Αλεξάνδρου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγ. Δημητρίου και Κατσιμίδη οπότε και θα αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή  για την πόλη των Γιαννιτσών.

Με αφορμή την υποδοχή της Φλόγας, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος θα μετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία -στο μέρος της διαδρομής από τον Λευκό Πύργο έως το Δημαρχείο- εκπροσωπώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός περνά μέσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μας κάνει συμμέτοχους σε μια μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που διαχρονικά στέλνει μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης, συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών. Μήνυμα επίκαιρο για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Το Ολυμπιακό Ιδεώδες και οι αρχές του Ολυμπισμού, όσο κι αν βάλλονται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία, αποτελούν σταθερές αξίες. Η Ολυμπιακή φλόγα αυτές τις αξίες μεταλαμπαδεύει στο πέρασμά της». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι: «η λαμπαδηδρομία πάντοτε προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον και αναμένεται να μεταδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία σε ολόκληρη την υφήλιο, το οποίο σημαίνει μια ακόμη ευκαιρία για την προβολή της πόλης σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι με την παρουσία των συμπολιτών μας, θα δώσουμε μια πολύ θετική και δυνατή εικόνα της Θεσσαλονίκης, την οποία τόσο έχουμε ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου