Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μέρες ρωσικού κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Με συνέντευξη Τύπου και προβολές εγκαινιάστηκε χτες το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρωσικού Κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού. 


Μέχρι την Κυριακή στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος», με ελεύθερη είσοδο, θα προβάλλονται βραβευμένες ρωσικές ταινίες της περιόδου 2010-2013. 

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 19:30, με προβολή της ταινίας «Νύχτα που κράτησε μια ζωή» και συνάντηση του σινεφίλ  κοινού με διάσημους ρώσους ηθοποιούς όπως oι Σεργκέι Κέμπο, Ελένα Κοντουλάινεν, Όλγα Χοχλόβα, Τιμοφέι Φιόντοροφ. Θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

Το 3ο Φεστιβάλ «Εβδομάδα σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου» διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Γενικού Προξενείου Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και του Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία καθώς και με τη συνδρομή της ρωσικής εταιρείας Leda Films και τη ελληνικής "Οργανωνική ΕΠΕ".

Η ρωσική αποστολή που συμμετέχει στο Φεστιβάλ αποτελείται από διακεκριμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, καθηγητές κινηματογράφου και δημοσιογράφους.

Πρόγραμμα προβολών:
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
19.30 « Ο παπάς» του Β.Χοτινένκο
21.15 «Άσια» του Α.Κουλιάμιν
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
19.30 Συνάντηση με τους ρώσους ηθοποιούς
21.15 « Νύχτα που κράτησε μια ζωή» των Ν. Χομερίκι & Ε. Μπορίσοβα
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
19.30 «Το παλιό ρολόι» της Ε.Μπορίσοβα
21.15 «Μαραθώνας» του Κ.Ογκανεσιάν
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
19.30 «Νύχτα που κράτησε μια ζωή» των  Ν.Χομερίκι & Ε.Μπορίσοβα
21.15 «Μετρό» του Α.Μεγκέρδιτσεφ

http://rbth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου