Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τη βραδινή γιορτή της! Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας των 5.000 μέτρων. Μάλιστα οι δοργανωτές προετοιμάζονται να σπάσουν κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

«Το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου πολλοί από εμάς θα αθληθούν και ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι θα ωφεληθούν μέσα από αυτή την προσπάθεια, που θα καλύψει τις σημαντικές ανάγκες συνανθρώπων μας. Θέλουμε να συμμετάσχουν φέτος πολύ περισσότεροι από τους 3.240 δρομείς που πήραν μέρος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση και έφυγαν όλοι τους ευχαριστημένοι», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Κωνσταντίνος Ζέρβας, που απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Θεσσαλονικείς να ανταποκριθούν στο σημαντικό για την πόλη αθλητικό γεγονός.

Την αισιοδοξία του ότι ο αριθμός των συμμετοχών κατά τη φετινή διοργάνωση θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει τις 8.000, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Γιάννης Ποδιώτης, σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου αναμένεται να είναι αυξημένη καθώς εκτός των άλλων ο φετινός ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί ημέρα Σάββατο, ενώ πέρσι είχε γίνει Κυριακή και ίσως αυτό εμπόδισε να συμμετάσχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι από κοντινές πόλεις.

Στους στόχους του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας των 5.000 μέτρων αναφέρθηκε ο γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος σημειώνοντας ότι «επιδιώκουμε να στρέψουμε παιδιά στον αθλητισμό, αλλά επίσης να κατεβάσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες στο δρόμο, ώστε να γλιτώσουμε τις επισκέψεις στα φαρμακεία. Η συμμετοχή στους Δρόμους Υγείας, η αερόβια άσκηση και η ανθρώπινη θέληση μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην ίαση του καρκίνου. Επιπλέον, έχουμε καμαρώσει παιδιά που δεν έχουν το φως τους να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου, να τερματίζουν και να χαίρονται».

Το παρόν τους στη συνέντευξη έδωσαν επίσης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Θεοδόσης Γεωργιάδης και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», Ζωγραφιά Κουγιουμτζίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους διοργανωτές για την προσπάθεια και την πολύτιμη υποστήριξη.

Όπως ανακοινώθηκε ο Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου από τη Λεωφόρο Νίκης και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Λευκό Πύργο. Παράλληλα, θα διεξαχθεί Δρόμος Υγείας 5.000 μ., που θα έχει αφετηρία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και κοινό τερματισμό με τον Ημιμαραθώνιο. Εγγραφές γίνονται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου (Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:30-20:30, Σάββατο: 11:00-13:00) στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360).

Η αίτηση συμμετοχής μπορεί επίσης να υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org, αλλά και απευθείας μέσω των υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης (ΕΛΕΠΑΠ, Δεσμός, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Α21 Campaign, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα).

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εγγραφές εθελοντών, για τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές ή για ομάδες), ενώ το κόστος για όσους τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μέτρων είναι 10 ευρώ (5 ευρώ για φοιτητές ή για ομάδες, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου