Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η όπερα «Αντιγόνη» στις 2, 4, 6, 8, 10 και 12 Οκτωβρίου στο Ράδιο Σίτυ

Η ομάδα Skull of Yorick Productions παρουσιάζει  την μουσικοθεατρική παράσταση  «Αντιγόνη» βασισμένη στο κείμενο  του Σοφοκλή για έξι παραστάσεις  στο Ράδιο Σίτυ. 


Πρόκειται για μία παράσταση  που συνθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα τα οποία χαρακτήρισαν τη δουλειά της ομάδας και αποτέλεσε σταθμό για το καλλιτεχνικό της ύφος.  

Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργεί μία ξεχωριστή ηχητική ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας τον ήχο του 20ου και 21ου αιώνα, την φωνητική virtuosité του 19ου αιώνα και της Baroque εποχής. Είναι η δεύτερη πλήρης παράσταση που ανεβαίνει από την ομάδα, στην οποία χρησιμοποιείται μία εντελώς ανατρεπτική ενορχήστρωση ενός έργου.  (Η πρώτη ήταν «I Pagliacci plugged» στο Θέατρο Άνετον - Δεκέμβριος 2012).  Η «Αντιγόνη» αδιαμφισβήτητα αποτελεί εξέλιξη της τεχνικής αυτής, συνδυάζοντας πλέον πολλούς ηχόκοσμους.  Επίσης, το γεγονός ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό δράμα δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να βιώσει το αριστούργημα του Σοφοκλή μέσα από μία πραγματικά σπάνια οπτική γωνία. Μία «Αντιγόνη» με χαρακτήρα διαχρονικό που αγγίζει τον παλμό της εποχής.

Σκηνοθετικά η «Αντιγόνη» προσεγγίζεται  με έντονα αλληγορικά στοιχεία, τα οποία εκφράζουν την ανάγκη να πράξει ο πολίτης αυτό που γνωρίζει πως είναι σωστό, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια του τη ζωή.  Το έργο εξιστορεί τη μάχη μεταξύ ηθικής και ασέβειας,  πίστης στις παραδόσεις και τυρρανικής εξουσίας.  Σκηνογραφικά η «Αντιγόνη» της Skull of Yorick είναι λιτή, εμμένοντας στους δεσμούς μεταξύ των τεσσάρων ηρώων, που είναι ξεκάθαροι και ορατοί από τον καθένα.


Στον ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται  η Τζένη Δριβάλα, η οποία ενσαρκώνει την Αντιγόνη, αντλώντας σε βάθος από την ανεπανάληπτη φωνητική της ικανότητα. Είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει διακριθεί στο παρελθόν για την ερμηνεία της λυρικής εκδοχής της Αντιγόνης.

Την  Ισμήνη υποδύεται η Κασσάνδρα  Δημοπούλου, διεθνώς αναγνωρισμένη στο χώρο της λυρικής τέχνης και συνιδρύτρια της Skull of Yorick Productions.

Ο Πωλ Ζαχαριάδης ως Αίμονας, με την  ιδιαίτερη και καλλιτεχνικά ευαίσθητη  υποκριτική και μουσική προσέγγιση του στο ρόλο, μεταφέρει τη δύναμη της φλόγας που πηγάζει από  το νεαρό της ηλικίας του γιου του βασιλιά.

Τέλος, ο Φίλιππος Μοδινός (συνιδρυτής της Skull of Yorick Productions), ερμηνεύει τον υπερόπτη Κρέοντα, που παραμένει εγκλωβισμένος στον εγωισμό και την ισχυρογνωμοσύνη του.

Πληροφορίες Φιξ in art:  2310 500034

Τιμή εισιτηρίου: 10€  κανονικό, 8€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές), 6€ παιδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου