Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Μπουτάρη - Βούρου στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχαν την Τρίτη, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος, η πρόεδρος Μένη Λυσαρίδου και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Φίλιππος Γράψας με θέμα τις συνέργειες ανάμεσα στον Δήμο και το Κρατικό για την προώθηση του πολιτισμού και την ανάδειξη της πόλης.


«Σε  αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το ΚΘΒΕ, όπως και για όλους τους Κρατικούς Οργανισμούς, η φράση που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως «όποιος δύναται να φέρει όπλο βοηθά», είπε ο Γιάννης Βούρος, τονίζοντας ότι «ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του που μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά στη μάχη που έχει μπροστά του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να επιβιώσει αλλά και να διακτινιστεί σε όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Γ. Μπουτάρης παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της Διοίκησης για την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των μεγάλων διοργανώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι με συντονισμένες ενέργειες και τη συμμετοχή όλων (Δήμων, φορέων και Οργανισμών όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος) μπορεί να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του πολιτισμού.

Επίσης αναφέρθηκε σε από κοινού κινήσεις για την αξιοποίηση των χώρων πολιτισμού και των κοινόχρηστων χώρων που σηματοδοτούν την ιστορία της πόλης, καθώς και στη διερεύνηση νέων τρόπων προσέγγισης του κοινού προκειμένου να αγαπήσει το θέατρο και να επανεκτιμήσει τη σχέση του με την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου