Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οι Blueneck στη Θεσσαλονίκη

Οι Blueneck αποτελούν αναμφίβολα εκφραστές του σύγχρονου post-rock ήχου. Από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα, το συγκρότημα από το Bristol έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με άλμπουμ γεμάτα έντονο συναισθηματισμό, πατώντας πάνω στα μονοπάτια των προκάτοχων του Godspeed You! Black EmperorMogwaiRadiohead και Sigur Ros.


Απαριθμούν τέσσερις επίσημες κυκλοφορίες, "Scars of the midwest" (2006), "The Fallen Host" (2009), "Repetitions" (2011), "Epilogue" (2012), έχουν περιοδεύσει στο πλευρό σπουδαίων συγκροτημάτων όπως οι Mono και οι Cult Of Luna, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία για να δηλώσουν την αγάπη τους προς την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τίτλοι που δίνουν στα κομμάτια τους όπως "Ellipsis", "Pneumothorax" και "Symbiosis".

Οι εμφανίσεις τους επί ελληνικού εδάφους (Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα και το six d.o.g.s και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στo Eightball Club στη Θεσσαλονίκη), είναι οι μόνες που θα δώσουν εκτός Αγγλίας, καθώς αυτήν την περίοδο ηχογραφούν το διάδοχο άλμπουμ του "Epilogue", κομμάτια από το οποίο είναι στην Playlist των συναυλιών στη χώρα μας.

Εισιτήρια
Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Προπώληση: Public (Σύνταγμα, Mall), Rhythm Records (Εμ.Μπενάκη 74), The Lab t-shirts (Θεμιστοκλέους 86) και ηλεκτρονικά μέσω Viva.gr: http://www.viva.gr/tickets/music/blueneck/

Θεσσαλονίκη
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Προπώληση: Ticket House/Musicland (Μητροπόλεως 102), Λωτός (Σκρα 7) και ηλεκτρονικά μέσω Viva.gr: http://www.viva.gr/tickets/music/blueneck/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου