Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Φεστιβάλ “Ευρώπολις” - Ιστορίες από την γηραιά ήπειρο (Europolis Festival)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η αρπαγή της Ευρώπης», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ευρώπολις», που διοργανώθηκε από το γνωστό ιταλικό θέατρο, Teatro di Roma. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2013, με τη συνεργασία της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης.


Το Φεστιβάλ “Ευρώπολις” είχε ως θεματικό πυρήνα την ιστορική πορεία της Ευρώπης, με αφετηρία την αρχαία μυθολογία, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εικόνα της, μέσα από ποικιλία δράσεων, παραστάσεων, εργαστηρίων, εκθέσεων και συναυλιών. Στόχος του προγράμματος υπήρξε η ανάδειξη του θέατρου ως χώρου συλλογικής δημιουργίας αλλά και κοινωνικού διαλόγου.


Στο πλαίσιο αυτό, πολλά από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά θέατρα –μεταξύ των οποίων και το ΚΘΒΕ- παρουσίασαν μια σειρά μονολόγων με θέμα την ιστορία αλλά και το μέλλον της Ευρώπης. Σημαντική θέση, ανάμεσα στις εκδηλώσεις, κατείχε και η συμμετοχή της ομάδας νεαρών ηθοποιών της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, ISO Theatre, στην οποία η χώρα μας εκπροσωπείται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Συμμετοχή: Αίγλη Κατσίκη, απόφοιτος Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου