Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν τον HIV/AIDS και την υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών διοργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.


Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Δεκεμβρίου στις 7μμ με την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα κόκκινων κεριών στο σχήμα του red ribbon (κόκκινο κορδελάκι), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.


Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τον HIV/AIDS, καθώς θα γίνει και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Οι εκδηλώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνουν:

· Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την παράδοση της Νέας Παραλίας και την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης.

· Ενημερωτικά Stands την 1η Δεκεμβρίου στην Καμάρα, στηρίζοντας τις δράσεις της HELMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής).

· Ενημερώσεις σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Θεσσαλονίκης.

· Ενημέρωση στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις 28 Νοεμβρίου 2013

· Street Action σε περιοχές που συχνάζουν νέοι

· Street work με ομάδα στόχο εκδιδόμενα άτομα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Θετική Φωνή» Θεσσαλονίκης.

· Ενημερωτικό Stand για διανομή ενημερωτικού υλικού στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.

· Διανομή ενημερωτικού υλικού στο πλαίσιο παραστάσεων και δρώμενων της πόλης, την 1η Δεκεμβρίου 2013.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, της HelMSIC και τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου