Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία τιμώμενες χώρες στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει επιπλέον στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής


Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ολύμπου και οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου. 


Το Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιείται από το 1972 κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον  Αύγουστο στην περιοχή της Πιερίας. Οι χώροι των εκδηλώσεων του φεστιβάλ εκτείνονται από το  Αρχαίο Θέατρο και το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον έως το Κάστρο του Πλαταμώνα  και την κεντρική αγορά της Κατερίνης.

Οι τρεις τιμώμενες χώρες θα στηρίξουν ένα από τα διασημότερα και παλαιότερα φεστιβάλ της Ελλάδας στους πρόποδες του Ολύμπου συμβάλλοντας με χαρακτηριστικές για την κάθε χώρα  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκθέσεις, συμπόσια, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα τονίσουν  τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Των καλλιτεχνών, των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής  του Ολύμπου. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει επιπλέον στην προώθηση του τουρισμού της περιοχής.

Με αφορμή την πρώτη επίσημη συνάντηση των Πρεσβευτών των τριών χωρών με τους εκπροσώπους του Φεστιβάλ Ολύμπου στην Αθήνα, η Πρέσβειρα της Αυστρίας Μελίτα Σούμπερτ, ο Πρεσβευτής της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολτ και ο Πρεσβευτής της Ελβετίας Λορέντζο Άμπεργκ δήλωσαν : «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία τεσσάρων χωρών στο φεστιβάλ αυτό θα έχει μεγάλη απήχηση και θα εμβαθύνει στην πολιτισμική συνεννόηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου