Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η Θεσσαλονίκη στο Βιβλίο Γκίνες 2014!

 
Μετά την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη στις 31.05.2012 με τη δημιουργία της εικόνας του Λευκού Πύργου σε 403τ.μ με 40.000 χάρτινα νούφαρα η επιτυχία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη!

Κάθε χρόνο η επιτροπή των Guinness δέχεται περίπου 50.000 αιτήσεις!
Από αυτές πολύ λίγες πληρούν τα αυστηρά κριτήρια και συγκεκριμένα το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων παγκοσμίως ήταν 5,3% !

Κάθε Βιβλίο Γκίνες περιλαμβάνει περίπου 4.000 ρεκόρ, τα καλύτερα-σύμφωνα με τους κριτές- που πέρασαν από τη διαδικασία πιστοποίησης!

Η δική μας χαρά είναι διπλή: όχι μόνο κερδίσαμε το Ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη, αλλά επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί και στο Βιβλίο Γκίνες 2014!!!

Επόμενος στόχος να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στην Αθήνα!!!


Η Μυρτώ Δημητρίου, Κοιν. Ανθρωπολόγος- Instructor Origami-Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, από τον Οκτώβριο 2013- Μάρτιο 2014 πραγματοποιεί Έκθεση, Παρουσιάσεις  και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων!

Τα εργαστήρια παρακολουθούν μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες!


Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργήσουμε με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας –ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας-  χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ.!!! Προσκαλούμε λοιπόν όλα τα σχολεία και τους ενήλικες να δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη αυτή προσπάθεια!τηλ. 6977.716.780

Μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε να δώσουμε μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας, χαράς,  εθελοντισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και παράλληλα να προβάλλουμε τη χώρα μας και τα σύμβολά της σε όλο τον κόσμο!


Φιλικά
Μυρτώ Δημητρίου
Κοιν. Ανθρωπολόγος
Instructor Origami-Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου