Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤ’ΟΙΚΩΝ» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΛΑΔΑΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, επεκτείνει τη δράση του Θεάτρου «Κατ’Οίκων» σε κεντρικούς δήμους νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, το καλοκαίρι του 2013.

Το «Θέατρο Κατ’Οίκων», έχοντας ως αφετηρία το νομό Έβρου, ξεκίνησε από την Ορεστιάδα την προηγούμενη εβδομάδα τη διεύρυνση της σύνθεσης και της δράσης του, οργανώνοντας προσωπικές επισκέψεις σε μεμονωμένα άτομα που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην θεατρική πράξη καθώς και σε ευπαθείς ομάδες.
Την Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Ιουνίου, το Θέατρο Κατ’Οίκων πραγματοποίησε με επιτυχία επισκέψεις, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στον Δήμο Ορεστιάδος καθώς και στα χωριά του Έβρου: Νέα Βύσσα, Κυπρίνος, Σπήλαιο, Πλάτη, Ελιά & Κόμαρα. Ακολούθησε η Αλεξανδρούπολη, όπου το Θέατρο «Κατ’Οίκων» επισκέφτηκε το «Πολυκοινωνικό» ΚΑΠΗ Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα δύο ημερών πραγματοποιήθηκαν συνολικά οχτώ επισκέψεις από το Θέατρο «Κατ’Οίκων».
Το Κ.Θ.Β.Ε., στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει μια σειρά δράσεων (στην πόλη μας, στο νομό Θεσσαλονίκης, στους όμορους Δήμους και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας),που στόχο τους έχουν την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού όπως το Θέατρο είναι σημαντική για την ποιότητα της ζωής τους και για την κοινωνική τους επανένταξη.


Μέχρι τώρα, το Θέατρο «Κατ’Οίκων» του ΚΘΒΕ το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το καλοκαίρι του 2010 έχει πραγματοποιήσει συνολικά 187 επισκέψεις.

Συντελεστές
Συντονιστές δράσης: Στέργιος Τζαφέρης, Άννα Τσολακίδου-Στέλλα Ράπτη 
Συμμετέχουν: Χριστίνα  Ζαχαροπούλου, Έκτωρ Καλούδης, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Xρήστος Νταραχτσής, Δημήτρης Παπιόπουλος, Στέλλα Ράπτη, Δέσποινα Σαρόγλου, Μαριάννα Τάντου, Στέργιος Τζαφέρης, Νίκος Τουρνάκης, Μαρίζα Τσάρη, Γιάννης Τσιακμάκης, Άννα Τσολακίδου,  Μανώλης Φουντούλης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου