Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Διήμερο κάμπινγκ στη Θάσο από το σύλλογο «Περπατώ»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ» διοργανώνει έως την Κυριακή 2 Ιουνίου, στην παιδική κατασκήνωση Pitsas Camp στον Πρίνο της Θάσου, εκπαιδευτικό κάμπινγκ με θέμα «Άτομα με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων:

Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων ενσωμάτωσης», υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, του εργαστηρίου προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής ΤΕΦΑΑ Σερρών και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ».

Κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας είναι η δυνατότητα ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία θα μπορέσει να επιτευχθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού.

Το σημαντικό είναι ότι δεν μιλάμε πλέον για ξεχωριστές περιόδους- με την 4η περίοδο να απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία- που οδηγούν σε διαχωρισμό, αλλά για ουσιαστική ενσωμάτωσή τους σε κοινό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου