Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μέχρι και 20.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αναμένονται στη Θεσσαλονίκη

Διπλάσιους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με πέρυσι, θα υποδεχτεί φέτος η Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 18.000-20.000. Παράλληλα, μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η "Royal Caribbean" και η "Holland America Pacific", επαναφέρουν τα πλοία τους στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, όπως γνωστοποίησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), Στέλιος Αγγελούδης.

Μάλιστα, το τοπίο προδιαγράφεται ακόμη πιο ευοίωνο για το 2014, "για το οποίο θα πρέπει να αναμένεται ισχυρή περαιτέρω αύξηση", σύμφωνα πάντα με τον κ.Αγγελούδη, ο οποίος υπενθύμισε ότι κάποια κρουαζιερόπλοια ξεκινούν και τις διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη.

English: MS Majesty of the Seas, one of Royal ...
MS Majesty of the Seas,(Photo credit: Wikipedia)
Αναλυτικότερα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, το πλοίο "Aida Aura" Θα πραγματοποιήσει πέντε διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη (26/6, 10/7, 24/7, 7/8 και 21/8), οι οποίες και αναμένεται να αυξηθούν σε έξι από το 2014.
Παράλληλα, το θετικό κλίμα γύρω από τον ελληνικό τουρισμό, φαίνεται ότι πείθει εταιρείες, που είχαν βγάλει τη Θεσσαλονίκη από τον χάρτη επί σειρά ετών, να την συμπεριλάβουν εκ νέου στα προγράμματά τους.
Φέτος επανέρχεται στον Θερμαϊκό η εταιρεία “Royal Caribbean”, που διαχειρίζεται κρουαζιερόπλοια κολοσσούς, της τάξης των 3.500-4000 επιβατών, όπως το Navigator of the Seas, το οποίο είχε "δέσει" για τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008 (τότε είχαν κατέβει στην πόλη μόνον οι μισοί επιβάτες, λόγω γραφειοκρατικής τακτικής ορισμένων υπαλλήλων του λιμένος). Παράλληλα, επανακάμπτει η "Holland America Pacific", μετά από απουσία δύο- τριών χρόνων.

Ιδιαίτερα θετικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι -σύμφωνα με τον κ.Αγγελούδη- το γεγονός ότι οι περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα γίνουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, επεκτείνοντας τη θερινή τουριστική περίοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε θέσει παλαιότερα στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το αρμόδιο τμήμα του ΟΛΘ, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το σύνολο του 2013 εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 20 και 30.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου