Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναζητούν τουριστικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία

Τουριστικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία αναζητούν ταξιδιωτικοί πράκτορες από το Εκατέρινμπουργκ της Ρωσίας που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με δημοσιογράφους από την περιοχή και τον γενικό διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν. 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να επισκεφθούν τη Χαλκιδική, την Πιερία καθώς και τα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία και αξιοθέατα της Περιφέρειας. Το πρωί συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία του αντιπροέδρου ης Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Στέφανου Χατζημανώλη. Η επίσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Turkish Airlines και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με στόχο την προβολή και προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια περιεκτική παρουσίαση της περιοχής με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη σε εξαγωγική δραστηριότητα προς τη Ρωσία περιοχή της Ελλάδας. Συνεχίζουμε τις γόνιμες επαφές και αναπτύσσουμε συνεργασίες με οικονομικούς φορείς και παράγοντες της Ρωσίας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κεντρικής Μακεδονίας”, σημείωσε.

Παράλληλα συζήτησε με τους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για τις προοπτικές ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κεντρική Μακεδονία και δήλωσε: “τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετικά και τα πρώτα στοιχεία από τις αφίξεις των επισκεπτών μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο”.
Τόνισε ακόμη πως η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για τουρισμό και τους δώδεκα μήνες το χρόνο με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός, ο αθλητικός, ο συνεδριακός, ο αρχαιολογικός-ιστορικός και ο θρησκευτικός.

Από την πλευρά τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στο έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Ρώσοι τουρίστες για την Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου