Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Είκοσι χιλιάδες επισκέπτες στο 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης


Τους 20.000 έφτασαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, οι επισκέπτες του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε στις 16 Μαΐου και ολοκληρώθηκε χθες, σε έκταση 3000 τετραγωνικών, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της πόλης.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τους τουριστικούς προορισμούς και τα πακέτα προσφορών, παρακολούθησαν τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις -συναυλίες, χορευτικά, επιδείξεις- και απόλαυσαν δωρεάν το παραδοσιακό μυδοπίλαφο Θεσσαλονίκης, που πρόσφερε η λέσχη Αρχιμαγείρων.
Περίπου 5.000 από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ συμπλήρωσαν το απαραίτητο έντυπο και πήραν μέρος στην κλήρωση πέντε τουριστικών δώρων (εκδρομές, διανυκτερεύσεις, εισιτήρια), που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής, παρουσία κοινού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη, το φεστιβάλ συγκέντρωσε θετικά σχόλια, «κυρίως από την πλευρά των εκθετών, οι οποίοι ζήτησαν τη θεσμοθέτησή του σε ετήσια βάση, κάτι που είναι -άλλωστε- μέσα στους στόχους του ΕΕΘ.

Το Φεστιβάλ Τουρισμού ήταν πρωτοβουλία του ΕΕΘ, ενώ στη διοργάνωση συνεργάστηκαν η ΔΕΘ-Helexpo και ο Οργανισμός Λιμένος. To Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν 11 επιμελητήρια, που στέγασαν μέλη τους, πέντε περιφέρειες, ισάριθμοι δήμοι, δύο αναπτυξιακές εταιρίες και 40 ιδιώτες (τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικοί οργανισμοί κτλ). Τρεις συμμετοχές -μάλιστα- προήλθαν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου