Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Σ.Κοφίδης στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καβάλας

Τουρνουά με σύνθημα «Δώστε κλωτσιά στο ρατσισμό»

Στο 2ο Αντιφασιστικό/ Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καβάλας θα λάβει μέρος ο Σάββας Κοφίδης στηρίζοντας την προσπάθεια της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην παραλία της Καβάλας στις 14-15 Ιουνίου.

Ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης και νυν προπονητή Σ. Κοφίδης είναι καλεσμένος της ιστοσελίδας Kavala-Sports να λάβει μέρος σε μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου δρόμου (street football) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διημέρου, με τη συμμετοχή 4 ομάδων. Το τουρνουά θα υποστηρίξει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά, με σύνθημα «Δώστε κλωτσιά στο ρατσισμό» θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί εύφορο πεδίο για να καλλιεργηθούν οι σπόροι της αντίστασης, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού και να ηττηθούν στην πράξη ρατσιστικά ιδεολογήματα και πρακτικές, σχολιάζουν στην Καβάλα.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας είναι μια συλλογικότητα πολιτών, που στόχο έχει την αντίσταση απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας και της ζωής μας, στη ρατσιστική βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Έχοντας την εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ πέρσι το καλοκαίρι, της έκθεσης Αντιφασιστικής/ Αντιρατσιστικής Γελοιογραφίας τον Φεβρουάριο- Μάρτιο 2013 και της εκδήλωσης για την ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών τον Απρίλιο 2013, ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες συλλογικότητες και πολίτες και προχωρά με αυξημένους πλέον στόχους και προσδοκίες στη διοργάνωση του 2ου Αντιφασιστικού/ Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

Βιογραφικό Σάββα Κοφίδη

Ο Σάββας Κωφίδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Διέπρεψε στα ελληνικά γήπεδα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή (275 συμμετοχές, 21 γκολ στην Α’ Εθνική), του Ολυμπιακού (93 συμμ.-9 γκολ) και του Άρη (126 συμμ.-7 γκολ).

Με την εθνική αγωνίστηκε 67 φορές και πέτυχε 1 γκολ. Ήταν μέλος της ομάδας που μετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1994, παίζοντας και στα 3 ματς.

Σαν προπονητής εργάστηκε στον Ηρακλή, την Ξάνθη, την  ΑΕ Πάφου, την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Το 2006 οδήγησε τον Ηρακλή σε έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κατακτώντας την 4η θέση στην Α’ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου