Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: μαθητές παρουσιάζουν περιβαλλοντικές δράσεις


Τις δράσεις και τις προτάσεις τους για το περιβάλλον θα παρουσιάσουν  μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 17 σχολεία της Θεσσαλονίκης, σε μαθητικό συνέδριο οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (1ος όροφος) την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 από τις 09:00 έως τις 14:00.

Το μαθητικό συνέδριο αποτελεί την τελευταία φάση του προγράμματος εκπαίδευσης για την αειφορία με τίτλο: «Ερευνούμε το σχολείο μας, τη γειτονιά μας και ενεργούμε με όραμα για το μέλλον» στο οποίο συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, οργάνωσαν για το σχολικό έτος 2012-2013 και συντόνισαν από κοινού με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ένα Τοπικό Δίκτυο Εκπαίδευσης στο οποίο συμμετείχαν 460 μαθητές και 46 εκπαιδευτικοί.

Με τη συμπαράσταση του δήμου Θεσσαλονίκης οι σχολικές ομάδες ερεύνησαν το σχολείο τους και τη γειτονιά τους, κατέγραψαν τη σημερινή τους εικόνα, έθεσαν κρίσιμα ερωτήματα αναζητώντας απαντήσεις και κατέληξαν σε δράσεις με τις οποίες άλλαξαν ή πρότειναν την αλλαγή ενός μέρους του σχολείου τους και της γειτονιάς τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους καθώς και μία σειρά από πολιτιστικά δρώμενα, ενώ θα εκδώσουν ψήφισμα για το αστικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούν (γειτονία, σχολείο, πόλη) που θα παραδοθεί στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το μαθητικό συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ένα ιδιαίτερο δρώμενο στο Πάρκο της Γαλλίας, με τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων και τους μαθητές με αυτοσχέδια γράμματα να απευθύνουν ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες το μήνυμα «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου