Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων για την ανεκτικότητα και την ανεξιθρησκία


«Ζώντας γεγονότα πρωτοφανούς βαρβαρότητας, περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία έχει ανάγκη να ομνύει στις αρχές της ανεκτικότητας και της ανεξιθρησκίας αλλά και στην εφαρμογή τους. Δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν αυτόκλητο προστάτη να προβαίνει σε ακρότητες που καμία κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί».

Την παραπάνω δήλωση έκανε απόψε στους χώρους της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με αφορμή την ανακοίνωση της ένταξης της Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων για την ανεκτικότητα και την Ανεξιθρησκία.

Με αφορμή μάλιστα την ένταξή της από φέτος (2013) – έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 1700 χρόνια από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων - τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν στην πόλη σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνικών συγκροτημάτων απ΄ όλες τις πόλεις και χώρες του δικτύου.

Οι πολλαπλές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης θα έχουν ως γενικό τίτλο «Οι υπογραφές που άλλαξαν τον κόσμο» .
«Η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ.Τζαβάρας, «είναι η μοναδική πόλη στη χώρα που νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι στην ιστορία της ανεκτικότητας έγραψε λαμπρές σελίδες» .

Η ανακοίνωση για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων έγινε στη Θεσσαλονίκη από τον κ.Τζαβάρα που πλαισιώθηκε από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Art Carnuntum και συντονιστή του Δικτύου Pierro Bordin και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου