Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αλεξανδρούπολη: Η «MHXANH AMΛΕΤ» από το Ε.Κ.Θ


Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης σε συνεργασία με τους deviant GaZe παρουσιάζει στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2013 του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την ανατρεπτική και ακραία πολιτική παράσταση «HAMLET MACHINE» του Heiner Muller που υμνήθηκε από τους κριτικούς και καθήλωσε το αθηναϊκό κοινό με την τόλμη και την πρωτοποριακή θεατρική της γλώσσα.

Η Ευρώπη διαλύεται, εποχή αποσάθρωσης, ο άνθρωπος του ορθολογισμού, το αυτόνομο υποκείμενο του εκστατικού καταναλωτισμού πεθαίνει.

Το σώμα της ηθοποιού που παίζει τον Hamlet, μεταμορφώνεται επί σκηνής σε Macbeth, Richard the 3rd, Ophelia,, Ηλέκτρα, Rosa Luxembourg, η Ulrike Meinhof , και άλλα. Γίνεται πεδίο μάχης, δοχείο μνήμης, τοπίο ιστορίας.

ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ο ηθοποιός ως μεταφορά, υπαινίσσεται την έλευση μιας νέας υποκειμενικότητας δημιουργώντας την ελπίδα για ένα νέο πολιτικό όραμα, μία νέα ουτοπία.

…αφαιρετικά μοντέρνα, αυστηρά οργανωμένη και ρυθμικά αποκρυσταλλωμένη σκηνοθεσία που σηματοδοτεί μια νεωτεριστική προσέγγιση της «Μηχανής Άμλετ». Μια σπάνια σκηνοθετική χειρονομία που διαθέτει διαύγεια και βιαιότητα, σεμνότητα και σφρίγος, ένταση και εκτόπισμα… Η Μαριάννα Δημητρίου μια σπουδαία ηθοποιός μια πολυδύναμη performer (Ι. Δημάδη- κριτική ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)

Heiner Muller
HAMLETMACHINE
“SOMETHING IS ROTTEN IN THIS AGE OF HOPE”

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης
Εγκατάσταση- Κουστούμι: Θάνος Βόβολης
Ερμηνεία: Μαριάννα Δημητρίου


Ερευνητικό Θέατρο Θράκης
Αποθήκες Ε.Α.Σ. Τέρμα Ρόδου

25-27 Μαΐου 2013
Ώρα έναρξης 21:00
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 6940580180


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου