Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καστοριά - Πλατεία Ομονοίας - Ένας παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος παιδικά χαμόγελα και όνειρα!


Ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο έζησαν τα παιδιά, τα οποία ανηφόρησαν την οδό Μητροπόλεως ("Τσαρσί") και έφτασαν στην πλατεία Ομονοίας.

Η πλατεία μετατράπηκε σε ένα ονειρεμένο παιδότοπο για όλες τις ηλικίες, με τα δρώμενα, που είχε ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Τσαρσί", καλώντας, μικρούς και μεγάλους, σε έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο παιδικά χαμόγελα και όνειρα.

Με κύριο σκηνικό τα φουσκωτά παιχνίδια, αναπτύχθηκαν οι δράσεις των διήμερων εκδηλώσεων, που ταξίδεψαν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στη χώρα του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού.

Μέσα σε όλα αυτά το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Καστοριάς οι οποίοι συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Έκθεσης, που διοργάνωσε ο σύλλογος.

Αναλυτικά:

1ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ Βασίλης Μαλεγκάνος
2ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ Δημήτριος Φράσιας
3ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ Εμαννουήλ Πολίτας






Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 16 Ιουνίου σε ειδικό χώρο εκτέθηκαν οι φωτογραφίες με τις οποίες οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν στο 2ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο σύλλογος.
Οι συμμετέχοντες ήταν 29 εκ των οποίων οι 14 προέρχονταν από περιοχές, της Κρήτης, της Αθήνας, της Πάτρας, τις Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Οι συμμετέχοντες που προσκόμισαν τις φωτογραφίες τους τυπωμένες, ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση ήταν 16.
Το πρώτο βραβείο, βγήκε από την ψηφοφορία των φωτογράφων και ήταν του Δέδε Γεώργιου ο οποίος κατά την αποστολή των φωτογραφιών δήλωση ότι συμμετέχει εκτός συναγωνισμού, (να θυμίσουμε ότι στον 1ο Διαγωνισμό η φωτογραφία του ίδιου είχε βγει και τότε πρώτη από την ψηφοφορία των φωτογράφων, παίρνοντας το πρώτο βραβείο), συνεπώς πρώτη βγήκε η αμέσως επόμενη φωτογραφία.

Αναλυτικά:

1ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ Ξένια Πολυχρονίου
2ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 60 ευρώ Δέδες Κωνσταντίνος
3ο βραβείο δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ Νικόλαος Βασιλείου



Κλείνοντας οι εκδηλώσεις το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του συλλόγου κ, Χ. Κουσουρής έκλεισε ραντεβού σε όλα τα παιδιά για το Σεπτέμβριο, με μία παρόμοια εκδήλωση προτού το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα ο ουρανός του Ιστορικού Κέντρου της Καστοριάς φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Η διήμερη αυτή εκδήλωση άνοιξε τον κύκλο μιας σειράς εκδηλώσεων για το 2013 με τίτλο, "Ιστορικό Κέντρο Καστοριάς 2013
Μια γιορτή για το Περιβάλλον τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο".



totsarsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου