Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Με μαύρα βραχιόλια τρέχουν οι δρομείς στο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης


Μαύρα βραχιόλια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» και αυτοκόλλητα που γράφουν «γιατί;» φορούν οι δρομείς που παίρνουν μέρος στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των θυμάτων από την αιματηρή επίθεση στη Βοστώνη.

Από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη ο μαραθώνιος, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, με την κλασική διαδρομή των 42.195 μ. διεξάγονται οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και οι αγώνες δρόμου 1.000 μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων.

Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με του διοργανωτές του μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, αλλά και σε δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη η συμμετοχή στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Περισσότεροι από 35.000 αθλητές συμμετέχουν στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο οποίος διεξάγεται κατά από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την φονική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που άφησε τρεις νεκρούς.

Πριν την έναρξη τηρήθηκε σιγή 30 δευτερολέπτων στη μνήμη των θυμάτων της Βοστώνης. Οι δρομείς φέρουν ακόμη μαύρα περιβραχιόνια, επίσης προς τιμή των θυμάτων.

Η αστυνομία εκτιμά ότι 650.000 θεατές θα παραταχθούν κατά μήκος της διαδρομής.

Τα μέτρα για την φύλαξη της διοργάνωσης αναθεωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στις ΗΠΑ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί -40% περισσότεροι από άλλες χρονιές– θα περιπολούν στη διαδρομή. Από όλο το μήκος της διαδρομής απομακρύνθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τους σάκους των αθλητών.

Οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν για τα θύματα της Βοστώνης δύο λίρες για κάθε δρομέα που θα τερματίσει στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου