Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Συναυλία με τους Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή και Θανάση Τρικούπη

Συναυλία των Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή (mezzosoprano) και   Θανάση Τρικούπη (τσέμπαλο), με τίτλο «Θρήνοι του Baroque –Re-voicing Purcell’s and Monteverdi’s Lamentful Women,» διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 9μμ στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου «Φαέθων» στην Αλεξανδρούπολη, ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Λίγες εβδομάδες πριν από το Άγιο Πάσχα, η συναυλία Θανάση Τρικούπη και Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή επικεντρώνεται στο μουσικό θρήνο της κοσμικής μουσικής του Μπαρόκ (17ος αιώνας).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρήνους από όπερες και ασματικές συνθέσεις για το θέατρο των HenryPurcell (1659-1695) και ClaudioMonteverdi (1567-1643), βασικών εκπροσώπων της όπερας στα πρώτα βήματά της.

 Η επιλογή των θρηνητικών αυτών μονωδιών εξαίρει τη διαχρονικότητα του μουσικού αυτού είδους, και δίνει μία σαφή εικόνα της συνθετικής τεχνικής τόσο του Purcell, όσο και του Monteverdi, ως εκπροσώπων των πρώιμων οπερατικών μορφών της Αγγλίας και των Ιταλικών πόλεων του 17ου αιώνα, αντίστοιχα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου