Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη - Μια Αντιπολεμική Oυτοπία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη «Eιρήνη» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. To έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. 

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το Κ.Θ.Β.Ε. το καλοκαίρι του 2013 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το Αρχαίο θέατρο Φιλίππων (5 & 6  Ιουλίου) ανοίγοντας το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26-27 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών.


«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Σκηνικά και κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χορογραφία: Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος


Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ' ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου