Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πανευρωπαϊκό σεμινάριο μηχανικής στη Θεσσαλονίκη

Ο φοιτητικός οργανισμός BEST Thessaloniki διοργανώνει το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής με τίτλο Casting Buildings: Energy AUDITionS...

Κάθε χρόνο το BEST Thessaloniki διοργανώνει ένα Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Μηχανικής για φοιτητές από την Ευρώπη, αλλά και το Α.Π.Θ. Φέτος το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 19 Απριλίου 2013 και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη, δουλεύοντας σε ομάδες και με στόχο να λύσουν πραγματικά προβλήματα Μηχανικής με περιορισμένους πόρους και χρόνο.

Το θέμα του Σεμιναρίου είναι η ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, η διαδικασία της οποίας θα διδαχθεί στα πλαίσια του Σεμιναρίου, από καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής και θα χρησιμοποιηθεί το λογισμικό ενεργειακής επιθεώρησης EPA-NR.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 21 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και 10 φοιτητές του Α.Π.Θ. από διαφορετικά τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους, συμπληρώνοντας την τεχνική τους εκπαίδευση και αναπτύσσοντας τις ικανότητες τους σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία, να εργαστούν σε έναν ιδιαίτερα ανερχόμενο τομέα, με οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όπως αυτόν της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό κλάδο.

Τέλος, οι ξένοι φοιτητές, θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα μέσα από ξεναγήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το Α.Π.Θ. και θα μεταφέρουν τις δικές τους συνήθειες, οδηγώντας στην επίτευξη μιας ευρύτερης κατανόησης των Ευρωπαϊκών πολιτισμών.

best.eu.org/thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου