Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Συνάντηση Γ. Μπουτάρη με το δήμαρχο Δυρραχίου


Βελτίωση και τόνωση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου σε τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο θα επιχειρήσουν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Γιάννης Μπουτάρης και Βανγκιούς Ντάκο. 

Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων για κοινό όφελος, με αποτέλεσμα να εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές.

Την προσδοκία του για ανάπτυξη δράσεων Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου μέσα στο 2013 εξέφρασε ο δήμαρχος Δυρραχίου με την πραγματοποίηση αμφότερων σύντομων -μονοήμερων ή διήμερων- επισκέψεων για τόνωση των αγορών καθώς και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου όπως εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας με κοινό θέμα ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα πολεοδομίας και κυκλοφοριακού προκειμένου να λάβει τεχνογνωσία από έναν μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο δήμο όπως αυτός της Θεσσαλονίκης.

Τη διαβεβαίωσή του για την πραγμάτωση των δράσεων αυτών κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ αναφερόμενος και στο επικείμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες του Δυρραχίου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου