Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

The World: Το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου στη Θεσσαλονίκη


 Η μεγαλύτερη ιδιωτική θαλάσσια κατοικία του κόσμου, το γιοτ «The World» θα πιάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19 Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες. Φωτογραφίες από το υπερπολυτελές γιοτ


της Άννης Καρολίδου / voria.gr

Οι κάτοικοι του μεγαλύτερου γιοτ του κόσμου, της μεγαλύτερης θαλάσσιας κατοικίας, του «The World», μετά από δύο χρόνια, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη- σταθμό στο μεγάλο ετήσιο ταξίδι τους στην υδρόγειο.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, το «Τhe World – Residences at Sea», θα πιάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19 Σεπτεμβρίου και θα μείνει αγκυροβολημένο για δύο νύκτες και τρεις ημέρες στο Θερμαϊκό, μεταφέροντας την εικόνα και την αίσθηση ενός άλλου κόσμου, αυτού που ζει στην ονειροχώρα των πολυτελών διακοπών στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, ανέγγιχτος από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Το «Τhe World» αξίζει μίας ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς πρόκειται για τη  μεγαλύτερη ιδιωτική θαλάσσια κατοικία στον κόσμο, ένα... γιοτ με μήκος  644 πόδια ή 196,4 μέτρα.

Το «The World - Residences at Sea», ανήκει σε 130 οικογένειες από 19 χώρες, με το 49% των ιδιοκτητών να προέρχονται από τη βόρειο Αμερική, το 36% από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και το υπόλοιπο 15% από Ασία, Νότιο Αμερική, Αυστραλία, Αφρική.

Αυτοί οι πολύ ... ευκατάστατοι άνθρωποι, αντί να κάνουν τις κλασικές κρουαζιέρες σε πλοία εταιρειών, αντί να ναυλώνουν τα συνηθισμένα γιοτ που βλέπουμε τα καλοκαίρια δεμένα στις μαρίνες των νησιών, αποφάσισαν και αγόρασαν το δικό τους σπίτι στη θάλασσα, ενώ συμμετέχουν στα έξοδα- αναμφίβολα πολλά μεγάλα- της συνιδιοκτησίας του πλοίου.


Το «Τhe World», έχει 165 ιδιόκτητες κατοικίες, από studios και διαμερίσματα των δύο και τριών υπνοδωματίων μέχρι penthouse σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν 12 άτομα. Τι άλλο έχει; Πισίνες, γήπεδα γκόλφ και τένις, γυμναστήρια, spa, χώρους για θαλάσσια σπoρ, βιβλιοθήκη, κάβα, θέατρο, night club, εστιατόρια, μπάρ κοκ, χώρους και  υπηρεσίες για να περνούν ιδιαίτερες ημέρες ξεκούρασης αλλά και δουλειάς (η τεχνολογία κάνει δυνατή την εξ αποστάσεως εργασία) οι κάτοικοι, σε αυτό το μεγάλο ετήσιο ταξίδι που διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες.


Φέτος, το «Τhe World», άρχισε το ταξίδι του (το πρόγραμμα συναποφασίζεται από καπετάνιο και ιδιοκτήτες) από την Καραϊβική, κατευθύνθηκε στο βόρειο τμήμα της νότιας Αμερικής, πήγε στα Κανάρια, στις ακτές της βόρειας Αφρικής, έπιασε τις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας και μετά έβαλε πλώρη για Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Σε αυτή τη διαδρομή, θα πιάσει και Θεσσαλονίκη, αφού αφήσει τη Κωστάντζα και πριν κατευθυνθεί προς Καβάλα – Θάσο.
Όσο για το αν υπάρχουν διαμερίσματα διαθέσιμα για αγορά και πόσο κοστίζουν; Αν και το 2006 το The World ήταν sold out, πολλοί ιδιοκτήτες προχωρούν κατά διαστήματα σε πωλήσεις των διαμερισμάτων τους. Το κόστος, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το μέγεθος του διαμερίσματος, το ντεκόρ, τη θέση και τις συνθήκες της αγοράς. Οι λεπτομέρειες συζητιούνται από κοντά...Οπότε μόλις που προλαβαίνετε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου