Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Ερχονται τα Βοροινά

Σε γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι επισκέπτες, στην Προβλήτα 1, στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Βοροινά».

Η εκδήλωση «Βοροινά», της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, με τη συμμετοχή 33 οινοπαραγωγών – μελών της, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και ώρες 18.00 – 23.00. Η είσοδος είναι 5 ευρώ, όπου περιλαμβάνεται ένα ποτήρι γευσιγνωσίας.

Οi επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων από το βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, και να δοκιμάσουν λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, σε νέες και παλαιωμένες ετικέτες.

Στην έκθεση, θα υπάρχουν ακόμη τα θεματικά περίπτερα: Οινογνωσία και γευσιγνωσία -
Γνωριμία ποικιλιών που καλλιεργούτναι στη Βόρεια Ελλάδα, Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος - Οινοτουριστικό δίκτυο, Τοπικά προϊόντα - Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, από τις 18:00 ως τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος.


aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου