Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Στη Θεσσαλονίκη μαθηματικά μυαλά από τη Ρωσία

Ελληνορωσική συνάντηση με θέμα τα ανώτερα μαθηματικά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 ως τις 30 Αυγούστου. Μαθητές και καθηγητές του φημισμένου σχολείου Kolmogorov, παράρτημα του Πανεπιστημίου Lomonosov της Μόσχας θα επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. 

Οι μικροί Έλληνες και Ρώσοι «Αϊνστάιν» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη μαθήματα στα οποία διακεκριμένοι επιστήμονες θα διδάξουν ανώτερα μαθηματικά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σχετικά με τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Πληροφορική, την Ιστορία των Μαθηματικών και τη σχέση Μαθηματικών και Φιλοσοφίας, ενώ παράλληλα οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Επιπλέον οι μαθητές από τη Ρωσία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική ιστορία, την παράδοσή και γενικότερα τον πολιτισμό της χώρας μας αφού θα συμμετέχουν σε ημερήσιες εκδρομές στη Βεργίνα, τη Χαλκιδική και την Πιερία.

Η κληρονομιά του Α. Kolmogorov (1903 – 1987), ιδρυτή του σχολείου και εμπνευστή της αξιωματικής θεμελίωσης των πιθανοτήτων είναι γνωστή, τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια μαθηματική κοινότητα. Ο Α. Kolmogorov, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ασχολήθηκε με θέματα διδακτικής και εκπαίδευσης των μαθητών με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά.

Το σχολείο Kolmogorov, επιλέγει τους μαθητές του μέσα από ένα τεράστιο σύνολο μαθητών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στηριζόμενο σε υψηλά ποιοτικά κριτήρια, στοιχείο που εξασφαλίζει σ’ αυτό σπουδαίες επιτυχίες και διακρίσεις σε παγκόσμιες Μαθηματικές Ολυμπιάδες (I.M.O.) και στους μαθητές του υποτροφίες για ερευνητικά προγράμματα σε υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ agelioforos.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου