Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ακόμα μία καθημερινή πτήση Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη

Πότε ξεκινά η νέα καθημερινή πτήση της Turkish Airlines, ποια οφέλη αναμένονται για την τουρισιτική κίνηση της Θεσσαλονίκης


Την έγκριση της YΠΑ περιμένει η Turkish Airlines για να δρομολογήσει και δεύτερη, ημερήσια τακτική πτήση από και προς Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, κάνοντας ένα ακόμη άνοιγμα που αναμένεται να τονώσει σημαντικά την κίνηση ξένων επισκεπτών και τουριστών στην πόλη, καθώς εκτιμάται ότι θα προστεθούν το λιγότερο αφίξεις 500 ατόμων και σημαντικός αριθμός επιπλέον διανυκτερεύσεων.

Όπως είπα στη Voria.gr o διευθυντής του γραφείου της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν, η εταιρεία σχεδιάζει τη δρομολόγηση δεύτερης ημερήσιας πτήσεις για το Δεκέμβριο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με αυτή την πτήση, θα είναι δυνατή η αυθημερόν σύνδεση της πόλης, μέσω Κωνσταντινούπολης και του διεθνούς δικτύου των Τουρκικών Αερογραμμών σε 235 πόλεις, με μεγάλους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Με την δρομολόγηση δεύτερης πτήσης – με Boeing 737 ή Airbus- το πρόγραμμα των πτήσεων θα αλλάξει και από τη μία απογευματινή σήμερα, η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται με Κωνσταντινούπολη με μία πρωϊνή πτήση και μία βραδινή.

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη με την Turkish όπως και τα προγράμματα προώθησης της πόλης και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα, ως προορισμού, έχουν αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών αλλά και των ταξιδιωτών διαφόρων εθνικοτήτων που έρχονται στη περιοχή, είτε διερχόμενοι, είτε σαν τουρίστες.

Φέτος, το καλοκαίρι, με την Turkish Airlines, ήρθαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 20.000 επιβάτες από τους οποίους οι μισοί περίπου ήταν Τούρκοι και, σε σχέση με πέρυσι ήταν αυξημένοι κατά 30%.

Οπως είπε ο κ. Γιαζάν, οι Τουρκικές Αερογραμμές ετοιμάζουν μία αποστολή στο Καζακστάν για την άνοιξη του 2014, στην οποία θα συμμετάσχουν και τουριστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Επίσης,  σχεδιάζουν την επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων σε Σουηδία και ΗΠΑ.

Ωστόσο, πολύ νωρίτερα, στις 25 Οκτωβρίου, σε forum που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο οργανώνεται για τριάντα τουριστικούς πράκτορες από τη Νότιο Αφρική, θα διατεθεί και χρόνος, για να γίνει παρουσίαση και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου