Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

OΛΘ: Τα Village Cinemas πάνε λιμάνι

Η γνωστή αλυσίδα ψυχαγωγίας θα νοικιάσει για τουλάχιστον τρία έτη δύο αποθήκες στο λιμάνι με τέσσερις αίθουσες προβολών/θεάτρου


της Άννης Καρολίδου /voria.gtr

Λιμάνι πηγαίνουν τα Village Cinemas,  καθώς αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα σύμβαση εκμίσθωσης των αιθουσών προβολών στον 1ο προβλήτα με την ΟΛΘ ΑΕ. .
Συγκεκριμένα η ΟΛΘ προχώρησε πρόσφατα σε τρίτο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των αποθηκών, όπου η γνωστή αλυσίδα ψυχαγωγίας Village Cinemas ήταν η μόνη υποψήφια όπως και στους δύο προηγούμενους.

Έτσι η γνωστή αλυσίδα, η οποία λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το Village World με 11 αίθουσες στο Mediterranean Cosmos, θα νοικιάσει για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών τις αποθήκες 'Δ' και '1' και τις τέσσερις αίθουσες προβολών/θεάτρου που υπάρχουν σε αυτές.

Η εκμίσθωση των αιθουσών θα έχει τουλάχιστον δύο προφανείς θετικές επιπτώσεις: H OΛΘ ΑΕ θα αυξήσει κατά πολύ τα έσοδά της. Η κίνηση στο λιμάνι και ειδικότερα στον 1ο προβλήτα, θα αυξηθεί σημαντικότατα, κάτι που θα ενισχύσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό.

Πέρα από αυτό, τα Village αποδέχονται τον όρο για παραχώρηση για 15 ημέρες, χωρίς αντάλλαγμα, των συγκεκριμένων αιθουσών, προκειμένου να γίνονται σε αυτές προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ΟΛΘ A.E με την ενοικίαση των δύο αποθηκών θα τριπλασιάσει το λιγότερο τα έσοδά της, ενώ μπορεί ακόμη και να τα επταπλασιάσει, εάν, όπως υπολογίζεται, στο διάστημα ενός έτους κοπούν περί τις 100.000 εισιτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΛΘ από τον ενοικιαστή εξασφαλίζει εγγυημένη ετήσια προσφορά 114.000 ευρώ, για τέσσερις αίθουσες που μέχρι σήμερα δεν τις αποφέρουν πάνω από 45.000 ευρώ. Επίσης, ο ανάδοχος θα καταβάλλει και εισφορά επί του εισιτηρίου, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 0,80 ευρώ/εισιτήριο.

Το ακριβές ύψος της ετήσιας προσφοράς και εισφοράς επί του εισιτηρίου θα γίνει γνωστό με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Ενημερωτικά σημειώνεται ότι στην αποθήκη 'Δ' υπάρχουν δύο αίθουσες προβολών, 263 θέσεων η κάθε μία και, στην αποθήκη '1', άλλες δύο αίθουσες, από 245 θέσεις σε κάθε μία. Ο μισθωτής έχει δικαίωμα να αυξομειώσει τον αριθμό των θέσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου