Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα


Το κυπριακό γκρουπ στο Gaia Live


Το κυπριακό γκρουπ Μonsieur Doumani, γνωστό για την καινοτομική και ιδιόρρυθμη προσέγγισή του στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον πολυσυζητημένο πρώτο του δίσκο Grippy Grappa, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, στο Gaia Live (Θεσσαλονίκη), την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Ο δίσκος Grippy Grappa, που αποτελείται κυρίως από διασκευές κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, όπως π.χ. τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», το γαλλικό περιοδικό «Les In Rocks» και το μουσικό περιοδικό «fRoots», ενώ ανακηρύχτηκε ως «Top of the World» στο 88ο τεύχος του σημαντικότερου περιοδικού έθνικ μουσικής, «Songlines». Επίσης, ο δίσκος ανέβηκε στο νούμερο 12 των τσαρτς του «World Music Network” για τον μήνα Αύγουστο και παρουσιάστηκε σε ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο, όπως: BBC Radio3, Roots World Radio, PBS FM Melbourne, KDVS FM California κλπ.


Το γκρουπ Monsieur Dοumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 οι Monsieur Doumani εκπροσώπησαν την Κύπρο στο ‘Ferrara Buskers Festival’ στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκαν, αφού ψηφίστηκαν τρίτο αγαπημένο σχήμα του φεστιβάλ.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 9:30
Είσοδος: 5 ευρώ
Γαία-Θεσσαλονίκη (Δόξης 5, Λαδάδικα)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310513654
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου