Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Έργα και Ημέρες 2006 – 2013»

Το ΔΣ του ΣΘ με την Δρ. Πολυξ.Αδάμ-Βελένη και τις κυρίες Γκαλινίκη και Κουκουβού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Συμπόσιο με Θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Έργα και Ημέρες 2006 – 2013».

 Το Συμπόσιο διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων» με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής.

.Η Πρόεδρος του ΣΘ Ερ. Καραγιάννη-Χαμηλοθώρη, η Δρ. Πολυξ. Αδάμ-Βελένη, ο Δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και οι κυρίες Γκαλινίκη και Κουκουβού
Ομιλήτριες του Συμποσίου ήταν η Δρ. Πολυξένη Αδάμ Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 2006 έως σήμερα. Μια νέα εκκίνηση», η κα Στυλιάνα Γκαλινίκη, Αρχαιολόγος με θέμα: «Η ζωή στην Προϊστορική Μακεδονία και η Γένεση των Πόλεων: η αφήγηση ξεκινά… » και η κα Αγγελική Κουκουβού, Αρχαιολόγος με θέμα:  «Η Μακεδονία και η μητρόπολή της, Θεσσαλονίκη: περιδιάβαση στην ιστορία και τον πολιτισμό με οδηγό τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου», οι οποίες μέσα από τις ομιλίες τους και με παράλληλες προβολές παρουσίασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Μουσείου στο Αθηναϊκό κοινό. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για τις Αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Στάση του Μετρό της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η Δρ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη(όρθια στο κέντρο), η Κα Αγγελική Κουκουβού(καθισμένη αριστερά της) και η Κα Στυλιάνα Γκαλινίκη(καθισμένη δεξιά της)
Το Συμπόσιο που συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Εκκλησίας, καθηγητές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Η πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων, που εντάσσεται στα πλαίσια των πολιτιστικών του Εκδηλώσεων, ήταν Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου