Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η κωμωδία της χρονιάς «ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ» στην Θεσσαλονίκη!

Από τις 19 Απριλίου στο Ράδιο Σίτυ

Την ευκαιρία για άφθονο γέλιο θα έχουν και οι Θεσσαλονικείς αφού η κωμωδία της χρονιάς «Θου κύριε οι φοροφυγάδες» κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ! 

Είναι μια θεατρική κωμωδία που τα έχει όλα! Με τον θεατή να κλέβει την παράσταση και να πηγαίνει σπίτι του κλαίγοντας από γέλια! Οι Αθηναίοι την λάτρεψαν όλο το χειμώνα. Από τις 19 Απριλίου στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν και οι Θεσσαλονικείς. Πρωτότυπα κείμενα που ακροβατούν με αξιοθαύμαστο τρόπο μεταξύ αβίαστου γέλιου και συγκίνησης, χυμώδεις ερμηνείες, καταπληκτικές χορογραφίες, ευρηματική σκηνοθεσία, πανδαισία μουσικής, φωτισμών και χρωμάτων και ένα επιτελείο λαμπρών ταλαντούχων ηθοποιών! «ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ» μια σπαρταριστή θεατρική δημιουργία του Γιώργου Μακρή, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Βασιλείου, Γιώργο Μακρή, Νίκο Ζιάγκο, Ίνα Λαζοπούλου, Μαίρη Βλουτή, Γιώργο Μαυρά, Πηνελόπη Σταματάκου, Γιώργο Γεωργίου και σε Guest star ρόλο η Ευαγγελία Σαμιωτάκη! 

Μεγάλη έκπληξη και κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα θεατρικά δρώμενα το πάντρεμα της παράδοσης της μουσικής με το θέατρο. Επί σκηνής ο Ματθαίος Γιαννούλης με το επιτελείο του, υπόσχονται να χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές στο κοινό!
 
Ημερομηνίες παραστάσεων στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

19-4 - 2013 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:30

20-4 -2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 18:30 & 21:30

21-4 -2013 ΚΥΡΙΑΚΗ 18:30 & 21:30

26-4 - 2013 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:30

27-4 -2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 18:30 & 21:30

28-4 -2013 ΚΥΡΙΑΚΗ 18:30 & 21:30  

Μία Κωμωδία του : Γ. Μακρή , Σκηνοθεσία : Γ.Μακρής

Σε κείμενα :Γ. Μακρής & Κ. Ρουμελιώτη

Μουσική Επιμέλεια: Μάνος Λοίδης

Κατασκευή Σκηνικών : Dream Show

Σκηνογράφος : Π. Πριστούρης

Σχέδια μακετών, διαφημιστικού υλικού ,μαρκίζας : Χρύσα Κρασσά

Κοστούμια: Ευσταθία Μακρή



Λίγα λόγια για το Έργο


Τρείς Έλληνες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος φεύγουν από την χώρα κυνηγημένοι ως φοροφυγάδες ....τους κυνηγούν αυτοί που έκλεψαν την χώρα ….το Σύστημα...οι Πολιτικοί… το Κράτος...οι Επιχειρηματίες των of sore εταιρειών .. ..η Εφορία ...το ΙΚΑ….και όλοι αυτοί στους οποίους χρωστούν. Αποφάσισαν να φύγουν και να επιστρέψουν μόνο αν βρουν δουλειά στο εξωτερικό ,αν μαζέψουν χρήματα με σκοπό να ξεχρεώσουν μόνο αυτούς στους οποίους χρωστούν και όχι στο κράτος γιατί αυτό τους έχει κλέψει την ίδια τους την ζωή.

Αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζονται να πάνε Γερμανία....εκεί ψάχνοντας ως Έλληνες βρίσκουν καταφύγιο σε Καθολικό Μοναστήρι...ως Μοναχοί..Ναι καλά ακούσατε ως Μοναχοί......Πέφτουν στα χέρια του πιο σκληρού Ηγούμενου...ζουν πραγματικά κάτω από την σκιά μιας νέας κατοχής......Βρίσκουν πολυμήχανους τρόπους επιβίωσης ώσπου η τύχη τους ,τους χαμογελά .

Ο Ηγούμενος αυστηρός –αυταρχικός –οραματιστής όμως με όλες τις αδυναμίες ενός απλού ανθρώπου και την καρδιά ενός ερωτευμένου άντρα. Γερμανός στην καταγωγή.

Αοράτιους ,το φάντασμα της μονής ,η αναστάτωση του πλανήτη , μια ζωή ανατρεπτική και μέσα στην ταλαιπωρία ,κρητικός στην καταγωγή ,ερωτεύεται-διώκετε-παρεξηγείτε αλλά στο τέλος δικαιώνετε.

Ιουλία Άουσβιτς ,γυναίκα πειρασμός ,δημοσιογράφος με τρομερές ανακαλύψεις που στο τέλος όμως παγιδεύει μόνο τον εαυτό της .

Χά’ι’ντι ,η νύφη των ονείρων με άλλον πάει στη εκκλησία και με άλλον ενώνει την ζωή της.

Κρίστιαν ,η κύπρια της παρέας ,το αρχαιότερο επάγγελμα στο πλανήτη την κάνει την πιο ρεαλιστική μοναδική γυναίκα για όποιον ερωτευτεί.

Ο Ευήκοος (κουφός) , ο Ανοιχτομάτιους (τυφλός) ,ο Παλαμάρης (γκέι) ,τρείς χαρακτήρες απίθανοι μοναδικοί που παρέα με τον Αοράτιους είναι ικανοί να γκρεμίσουν σε μια νύχτα την Μονή και την επομένη να την ξανακτίσουν.

Το καταπληκτικό είναι ότι έχουμε ερωτικές ιστορίες ανάμεσα στους μοναχούς ,τον Ηγούμενο και τις θηλυκές υπάρξεις που διεισδύουν στο μοναστήρι με δόλιο τρόπο και η κάθε μια για δικό της σκοπό.

Τρελές παρεξηγήσεις αναστατώνουν τα πάντα στο μοναστήρι ,ξεσηκώνουν όλο το χωριό αλλά και τους θεατές , υπάρχει και η Μάρλεν Ντίτριχ (Γκουρού-μάντης ) συμβουλεύει σύμφωνα με τα δικά της θέλω τους πάντες. Αυτή η κωμωδία για πολύ καιρό θα μαγέψει το θεατρόφιλο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου