Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ Scripta Femina από την Ομάδα Άνιμα στο Θέατρο Σοφούλη


Για δύο μόνο παραστάσεις 20 & 21 Απριλίου 2013 


Μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας του Ιούλιου Καίσαρα μέσα από το βλέμμα τριών γυναικών, στενά συνδεδεμένων με τα δύο κεντρικά πρόσωπα, Ιούλιο Καίσαρα και Ιούνιο Βρούτο, μας διηγείται η παράσταση της Ομάδας Άνιμα σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, που ανεβαίνει στις 20 & 21 Απριλίου 2013 στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ, για δύο μόνο παραστάσεις! Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο Studio Κινητήρας  τον χειμώνα με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Πρωταγωνίστριες της ιστορίας, η Καλπουρνία - σύζυγος του Καίσαρα,  η Σερβηλία - μητέρα του Βρούτου και ερωμένη του Καίσαρα, και η Πορκία - σύζυγος του Βρούτου, τρεις γυναίκες  που έζησαν από πολύ κοντά τόσο την προσωπική όσο και την πολιτική πορεία αυτών των ανδρών, και τώρα αρθρώνουν το δικό τους λόγο για τις πράξεις τους. Η αντρική παρουσία χωρίς να είναι ποτέ παρούσα, παραμένει διαρκής και υποβλητική σε όλη την παράσταση.

«Περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να αναζητήσουμε το πώς οι γυναίκες αυτές αντιδρούν μπροστά σε αυτό το τόσο ισχυρό αντρικό κυρίως χαρακτηριστικό, της φιλαρχίας και της εξουσιολαγνείας, καθώς και της γενικότερης επιταγής που θέλει τον άντρα: να έχει τον έλεγχο, να εξουσιάζει, να σκοτώνεται στο πεδίο της ‘μάχης’», αναφέρει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης.

Η παράσταση διερευνά το πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα που ζει δίπλα σε έναν ισχυρό άνδρα,  πως υιοθετεί τον τρόπο ζωής του, πως επηρεάζεται από τις επιλογές του, πώς αντιμετωπίζει διαφορετικά τη σχέση και το γάμο, αλλά κυρίως πώς διαχειρίζεται την εμπλοκή του σε θέματα εξουσίας.

Βασικό καμβά του έργου αποτέλεσε το κείμενο του Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρας», σε συνδυασμό με υλικό που έχει αντληθεί από τους «Βίους Παράλληλους» του Πλούταρχου, το βιβλίο του Θόρντον Ουάιλντερ «Το αίμα του Καίσαρα», το ιστορικό μυθιστόρημα «Ιούλιος Καίσαρας» του Αλέξανδρου Δουμά και το μυθιστόρημα του Β. Μάσιμο Μανφρέντι «Οι τελευταίες μέρες του Καίσαρα».                


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Παίζουν: Όλγα Νικολαΐδου, Στέλλα Νούλη, Βασιλική Τσεκούρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Χορογραφίες: Pauline Huguet          
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Ιούλιος Καίσαρας | Scripta Femina

Πληροφορίες της παράστασης
Ημέρες παραστάσεων: 20 & 21 Απριλίου (Σάββατο & Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 60’
Είσοδος: 13€, 9€ (φοιτητικό), 4€ (ατέλεια), ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων 6,5€
Κρατήσεις: 2310 423925

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Διεύθυνση: Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη,
Καλαμαριά, Τηλ: 2310 423925
http://www.theatrosofouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου