Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μπουτάρης εναντίον... Μπουτάρη, για το ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης!

Ο Αρκτούρος, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάννης Μπουτάρης βάλλει κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου δήμαρχος είναι ο... Γιάννης Μπουτάρης, για το θέμα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης, καλώντας το δήμο να απομακρύνει τα άγρια ζώα. Προχωρά μάλιστα στη συλλογή υπογραφών για να αλλάξει η χρήση του ζωολογικού κήπου!
Στο δελτίο τύπου του Αρκτούρου επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Στην άμεση συλλογή υπογραφών υπέρ της απομάκρυνσης των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης προχωράει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις και την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ έχει καταθέσει από το 2011 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπόμνημα προτάσεων για την αλλαγή χρήσης του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης σε Καταφύγιο και Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάγκες θεραπείας και περίθαλψης τραυματισμένων άγριων ζώων για τη Βόρεια Ελλάδα. Ο θάνατος του Μίσα, μίας αρκούδας που γεννήθηκε αιχμάλωτη σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, έδωσε την αφορμή για να επανέλθουμε αντιτιθέμενοι στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία. Η υποστήριξη του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και αυθόρμητη. Έτσι, δημιουργούμε σήμερα πλατφόρμα συλλογής υπογραφών των πολιτών που υποστηρίζουν το αίτημά μας για την αλλαγή του διαχειριστικού πλαισίου του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν λειτουργεί σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία».

Οπως επισημαίνει ο Αρκτούρος:

«Κύρια αιτήματά μας είναι:

1) να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν εκτός νομοθετικού πλαισίου

2) να μεταφερθούν οι αρκούδες και οι λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ζητάμε από τους πολίτες να συνυπογράψουν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/EndWildAnimalCaptivity»

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο «στόχος μας είναι η συγκέντρωση 30.000 υπογραφών έως το τέλος του Απριλίου» που θα κατατεθούν μεταξύ άλλων και στον... Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου