Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης - Μια ανάσα πριν τον 8ο διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την αφή της φλόγας και τη διεξαγωγή του 8ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», των παράλληλων Αγώνων Δρόμου 5 και 10 χλμ καθώς και των 1.000μ Κοινωνικής Προσφοράς και μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 16.00 σας προσκαλούμε όλους να υποδεχθούμε μαζί τη φλόγα του Μαραθωνίου, η οποία θα διατρέξει τους δρόμους αφετηρίας των δύο εκκινήσεων, το Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων (10 χλμ) και την πλ. Επταλόφου (5 χλμ) Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Λαμπαδηδρόμοι μας θα είναι μαθητές των Δημοτικών μας Σχολείων και συνοδοί τους οι διακεκριμένοι αθλητές του Δήμου μας: ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: 5η θέση Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2012 Tae-kwon-do. ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: 1η θέση στην 5η Διεθνή Συνάντηση στο ΝΤΟΥΜΠΑΪ και Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 54κ. εφήβων 2013, Άρση Βαρών. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΚΡΕΜΙΣΛΑΒ: 5η θέση Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008 και του Λονδίνου 2012, Άρση Βαρών. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: 9η θέση ΑΝΣΑΜΠΛ Ρυθμικής Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Τέλος ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, θα μεταφέρει τη φλόγα τα τελευταία μέτρα της διαδρομής και θα ανάψει το βωμό που θα στηθεί στην Πλ. Επταλόφου.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 σας προσκαλούμε στους Αγώνες Δρόμου των 5χλμ. (12:00 - πλ. Επταλόφου) και των 10χλμ. (12:30 - Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων) για να γιορτάσουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης μας.

Παράλληλα την ίδια ημέρα συμμετέχουμε στην 1η Μαραθώνια Συλλογή Αγαθών στηρίζοντας το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ». Συλλέγουμε παιδικό γάλα σε σκόνη και πάνες (όλων των ηλικιών), παιδικές κρέμες (συσκευασμένες). Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι συλλογής των αγαθών θα βρίσκονται στον τερματισμό και στις εκκινήσεις όλων των διαδρομών.

Συγκεκριμένα:

· 1000 μ. Κοινωνικής Προσφοράς (Πλατεία Αριστοτέλους),
· 5 χλμ (Πλατεία Επταλόφου) μεταξύ 11.00-13.00 και
· 10 χλμ (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης) μεταξύ 11.30-13.30.

Καλούμε όλους τους δρομείς αλλά και όσους θα παραβρεθούν στη διοργάνωση ως εθελοντές και θεατές, να φέρουν όσα από αυτά τα είδη επιθυμούν στα σημεία συλλογής.

Ο «ΔΕΣΜΟΣ» θα δωρίσει όλα τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν σε ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς της περιοχής της Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσουμε παιδιά που σήμερα στερούνται ακόμη και τα βασικά είδη υγιεινής και φροντίδας.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το http://www.desmos.org/ ή στο Facebook: https://www.facebook.com/desmos.org και στο twitter: @desmosinfo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου