Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Λαχανόκηποι για τους πολίτες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο


Για δεύτερη χρονιά, συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την προσφορά κήπων του πανεπιστημιακού αγροκτήματος σε πολίτες για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών φυτών.

Οι πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εντάσσουν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δράσεων για το «Οικολογικό Πανεπιστήμιο».

Για τη φετινή χρονιά, όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο, θα διατεθούν 150 νέοι κήποι. Η έκταση κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως, με δικαίωμα παραμονής κάθε καλλιεργητή ως τρία (3) έτη.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο - βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310-473842 (Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα), από Δεύτερα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00, καθώς και στον ιστότοπο http://www.agroctima.auth.gr (link: Λαχανόκηποι).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση lithour@auth.gr,  με φαξ στο 2310-473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περυσινή χρονιά. Για τον λόγο αυτό, όσοι είχαν κάνει αίτηση πέρυσι και δεν κληρώθηκαν δε χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου