Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Βυζαντινός Πολιτισμός προσελκύει δημοσιογράφους από τις ΗΠΑ

Μία μεγάλη έκθεση με θέμα το Βυζάντιο που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του ‘13 στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον, έγινε το έναυσμα για την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη εφτά δημοσιογράφων που αρθρογραφούν στα σημαντικότερα έντυπα της Αμερικής (National Geographic, Washington Post και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας) και της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Πινακοθήκης.

Οι καλεσμένοι του ΟΤΘ έχουν επισκεφτεί πολλάκις στο παρελθόν την Αθήνα, ποτέ όμως τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έμειναν δύο ημέρες. Ξεναγήθηκαν σε βυζαντινά μνημεία της πόλης, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στα Κάστρα αλλά και στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η αύρα της πόλης, τα μνημεία Unesco, η πολυσήμαντη ιστορία της Θεσσαλονίκης, οι μικρές αποστάσεις, το τσίπουρο και οι γαστρονομικές προτάσεις κέρδισαν τις εντυπώσεις. Οι αμερικανοί δημοσιογράφοι υποσχέθηκαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο και να διαθέσουν περισσότερες ημέρες για περιήγηση.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον Deborah Shirley Ziska, απηύθυνε ανοιχτή πρόταση στον ΟΤΘ να προωθήσει τον προορισμό στο εξειδικευμένο κοινό, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το press trip διοργάνωσε ο Ο.Τ.Θ. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης και την αρωγή της Πρεσβείας της Ελλάδας και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στην Ουάσιγκτον. Η έκθεση που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2013, θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και τη National Gallery of Art της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια, την άνοιξη του 2014, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Getty του Λος Άντζελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου