Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Προορισμός κρουαζιέρας αυτό το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη

Συνολικά 20 κρουαζιερόπλοια θα ρίξουν άγκυρα στο Θερμαϊκό το 2013


της Άννης Καρολίδου / voria.gr

Με πρωταγωνιστή τον ΟΛΘ και μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, εκτινάχθηκε φέτος ο τουρισμός κρουαζιέρας και η πόλη πρόκειται να ωφεληθεί ουσιαστικά από την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν.

Η προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων, που πρωτοξεκίνησε πριν τρία χρόνια, φέτος πραγματικά αποδίδει καρπούς. Τα στοιχεία που έχει η Voria.gr από τον ΟΛΘ, μιλούν από μόνα τους.
Mέχρι σήμερα, έχουν πιάσει λιμάνι συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια, όσα δηλαδή και πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα. Φέτος όμως και για το διάστημα μέχρι τον Νοέμβριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ακόμη 13 κρουαζιερόπλοια, ενώ πέρσι, τέτοια εποχή, είχαν δηλωθεί προσεγγίσεις ακόμη τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων.
Συνολικά δηλαδή υπάρχει μία διαφορά σε προσεγγίσεις 9 κρουαζιερόπλοιων, 11 πέρυσι και 20 φέτος.

Πέραν των περισσοτέρων προσεγγίσεων, έχουμε και άλλες εταιρείες να βάζουν τη Θεσσαλονίκη στα προγράμματά τους, αλλά έχουμε και διανυκτερεύσεις, ένα στόχο που κυνήγησαν ΟΛΘ και πράκτορες, που επιθυμούν η πόλη να γίνει hub κρουαζιέρας. Έτσι, μία διανυκτέρευση πραγματοποίησε ήδη το γερμανικό «AIDA AURA», που θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι και για όλο το βράδυ της 21ης Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου